ورقهای آلوزینک یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در صنایع، عمران و شهرسازی و ساخت و ساز هستند که در اشکال گوناگون تولید میشوند. این ورقها با نامهای دیگری چون گالوالوم یا زینکالیوم نیز شناخته میشوند. عمده کاربرد این ورقها پوشش سقف سازهها یا کانکسها است؛ از ورق آلوزینک در ساخت ساندویچ پانل استفاده میشود. یکی از پرتکرارترین سوالاتی که از سوی افراد میشود این است که آیا ورق آلوزینک همان ورق گالوانیزه است؟ گالوانیزه نیز مانند آلوزینک بر پایه فولاد است اما این دو ورق تفاوتهایی اساسی با یکدیگر دارند. پایه ورق آلوزینک فولاد است که با آلومینیوم و روی پوشش داده شده است. عناصر تشکیل دهنده ورق آلوزینک عبارت است از:
- 55 درصد آلومینیوم
- 43 درصد روی
- 1 درصد سیلیکون
پوشش فولاد با آلوزینک موجب عدم اکسیده شدن و زنگ زدگی آن میشود. استفاده از ورقهای آلوزینک برای تولید ساندویچ پانل سقفی، ساندویچ پانل دیواری، سردخانهای و فلاشینگ رایج است. ساندویچ پانلهایی که با کمک ورقهای آلوزینک پوشش داده میشوند نسبت به ساندویچ پانلهای گالوانیزه دارای مقاومت بیشتری هستند. از همینرو از ساندویچ پانلهای آلوزینک معمولا در مکانهایی استفاده میشود که اسیدیته هستند. رنگ آمیزی ورقهای آلوزینک به صورت کورهای است. از آنجایی که این شیوه رنگ آمیزی به صورت لایهای است، احتمال نفوذ رطوبت و اکسیده شدن را کاهش میدهد. برای تولید این ورقها ابتدا فلز پایه را به سمت خطوط تولید هدایت کرده و در آنجا با پوششی از آلیاژهای روی و آلومینیوم آن را میپوشانند. پس از آنکه محصول خشک شد آن را در کورههای مخصوص رنگ، رنگ آمیزی میکنند.
بالا بودن فروش ورق آلوزینک در بازار دلایل متعددی دارد. به عنوان مثال وزن مناسب، عمر و دوام بالا، انعطاف پذیری خوب و ضد زنگ بودن این ورق همگی از مزایای ورق آلوزینک به شمار میروند. ورقهای آلوزینک کاربردهای زیادی دارند. بیشترین کاربرد این ورقها تولید ساندویچ پانل و پوشش کف کانکس ها است. از ورقهای آلوزینک برای تولید ساندویچ پانلهایی که قرار است در محیطهای اسیدی یا صنعتی استفاده شود به وفور استفاده میشود. برای اطلاع از قیمت انواع ورق آلوزینک از طریق شمارههای موجود در سایت با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.
ورق آلوزینک چگونه تولید میشود؟
همانطور که کمی پیش ذکر شد ورقهای آلوزینک و گالوانیزه شباهت زیادی به یکدیگر دارند. فرایند تولید آلوزینک مشابه با ورقهای گالوانیزه است. ابتدا این ورقهای فولادی را در پوششی که متشکل از روی و آلومینیوم است قرار میدهند. پس از آنکه ورقها به خوبی خشک شد برای رنگ آمیزی آنها را به کورههای مخصوصی منتقل میکنند. پس از آنکه فرایند رنگ آمیزی به درستی صورت گرفت ورقها برای تست کیفیت به آزمایشگاههای کنترل کیفی فرستاده میشوند.
ورقهای آلوزینک را میتوان با رنگهای متنوعی تولید کرد. پوشش رنگ قسمت بیرونی این ورقها پلی استر کورهای با ضخامت 25 میکرون است و در قسمتهای داخلی با رنگ پرایمر کورهای با ضخامت 7 میکرون رنگ آمیزی میشود. علت استفاده از رنگ پرایمر کورهای با این ضخامت در قسمت داخلی ورق آلوزینک، افزایش قدرت چسبندگی ورق به فوم عایق است. ضخامت ورقهای آلوزینک تولیدی از سوی تولیدکنندههای مختلف عموما 0.5 میلیمتر است.
ابعاد و مشخصات فنی ورق آلوزینک یا گالوالوم
ورق آلوزینک دارای عرض 1.5 و ضخامت 0.4 میلی متر است و طول آن بنا بر درخواست مشتری تغییر می کند. ورق گالوالوم یا زینکالیوم مشابه ورق گالوانیزه تولید شده و دارای پوششی از آلومینیوم و روی می باشد.
استانداردهایی که برای تولید ورق آلوزینک استفاده می شود شامل ASTM 792 استاندارد آمریکایی،3321 JIS استاندارد ژاپنی و EN 10215 می شود. محصولاتی که در آزمایشگاه های کنترل کیفی تولید می شوند، کاملا مورد بررسی قرار می گیرند تا ایراد ظاهری و خش نداشته باشند.
کاربرد ورق آلوزینک
چرا فروش ورق آلوزینک بالا است؟ ورق آلوزینک را به جهت کاربردهای زیادی که دارد میتوان یکی از انواع پرفروش ورقهای فولادی دانست. با توجه به اینکه رنگ آمیزی این ورقها به صورت کورهای انجام میشود از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند به همین ترتیب حتی اگر خدشهای به ورق وارد شود، سطح آن اکسید نشده و زنگ نیز نخواهد زد. به دلیل مقاومت بالای ورقهای آلوزینک بیشترین کاربرد آنها در محیطهای اسیدی، فضاهای مرطوب و فضاهای صنعتی است.
از دیگر کاربردهای عمده ورق آلوزینک میتوان به تولید انواع ساندویچ پانل اشاره کرد. هدف استفاده از ساندویچ پانلها، عایق کردن دیواره یا سقف سازهها در برابر گرما، سرما و رطوبت است. آلوزینک به دلیل مقاومت بالایی که دارد برای پوشش انواع ساندویچ پانلها مورد استفاده قرار گرفته و خاصیت عایق کنندگی آنها را افزایش میدهد. از دیگر کاربردهای آلوزینک که موجب افزایش فروش ورق آلوزینک شده است عبارتنداز:
- ساخت و سازهای صنعتی و غیر صنعتی
- پوشش سقف و دیوارهای سازههای مختلف
- ساخت کانکس با کمک ساندویچ پانلهای آلوزینک
- ساخت دیگهای بخار
- پوشش در گاراژها
- پوشش نردهها
- استفاده در صنایع تهویه هوا
- ساخت تابلو برقها
- ساخت پروفیلهای در و پنجره
- پوشش کف کانکسها
- ساخت آبگرمکن
- ساخت انواع اگزوز
- استفاده در صنعت کابینت سازی و یخچال سازی
- استفاده در ساخت انواع تابلوهای راهنمایی رانندگی
- ساخت منابع ذخیره آب و…
رنگ بندی متنوع و گسترده فروش ورق آلوزینک در بازار را بیشتر کرده است. این محصول معمولا با ضخامت نیم سانتی در بازار خرید و فروش میشود.
خرید ورق آلوزینک چه مزایایی دارد؟
ورقهای آلوزینک علی رغم شباهتهایی که به ورق گالوانیزه دارند دارای مقاومت و استحکام بیشتری نسبت به آنها هستند. همین مورد یکی از بزرگترین مزیتهای خرید ورق آلوزینک است. ورق آلوزینک را به دو صورت بدون رنگ و رنگ شده میتوانید خریداری کنید. مزایای این ورق عبارتنداز:
- مقاومت بالا در برابر تغییر شرایط جوی
از ساندویچ پانلهای آلوزینک به دلیل مقاومت بالایی که این ورق در برابر شرایط جوی دارد میتوان در هر اقلیمی و با هر آب و هوایی استفاده کرد.
- این ورق نسبت به دیگر ورقها چون گالوانیزه ماندگاری بالاتری دارد.
هزینههای نگهداری یا تعمیر ساندویچ پانلهای آلوزینک به دلیل ماندگاری بالای این ورق پایینتر است.
- این ورق ضد زنگ است.
از آن میتوان برای پوشش سقف یا دیوارهای محیطهای شرجی و مرطوب نیز استفاده کرد.
- آلوزینک انعطاف پذیری بالایی دارد.
قابلیت شکل پذیری خوب این ورقها آنها را برای استفاده در صنایع مختلف پرکاربردتر کرده است.
- آلوزینک نسبت به دیگر ورقهای فولادی وزن کمتری دارد.
از دیگر مزایای خرید ورق آلوزینک تحمیل کردن وزن کمتری به سازه است چراکه این ورق در مقایسه با دیگر ورقهای فولادی سبک و نرمتر است.
- خاصیت رنگ پذیری دارد
در ایران این ورقها به صورت خام و بدون رنگ تولید میشوند. نوع رنگی این ورقها وارداتی است و از کشورهای چین و کره جنوبی وارد میشود. اما همانطور که کمی پیش ذکر شد این ورقها به صورت کورهای پس از تولید قابلیت رنگ پذیری دارند.
- نصب سریع و آسان
- قابلیت جوشکاری
- قابل استفاده در محیطهای اسیدی
معایب ورقهای آلوزینک
یکی از معایب ورقهای آلوزینک قیمت بیشتر آن نسبت به ورق گالوانیزه است. دلیل این افزایش قیمت، مقاومت، ماندگاری و کارایی بیشتر آلوزینک به جهت استفاده از آلومینیوم در ترکیبات آن است. همچنین از ورق آلوزینک نباید برای مکانهایی که محل نگهداری حیوانات است استفاده شود چراکه این ورق در صورت برخورد با مدفوع حیوانات تولید گاز آمونیاک میکند. در محیطهای قلیایی یا محیطهایی که میزان رطوبت بسیار بالا است نیز استفاده از این ورق توصیه نمیشود چراکه احتمال خوردگی یا زنگ زدگی ورق آلوزینک در این محیطها افزایش مییابد. همچنین تماس مستقیم آلوزینک با سرب و مس موجب ایجاد خوردگی در ورق میشود.
تفاوت ورق آلوزینک و گالوانیزه
هر دوی این ورقها دارای پایهای فولادی هستند و در ضخامت و عرضهای مشابه تولید میشوند. تفاوت آنها در ترکیبات پوشش این دو ورق است. آلوزینک از آلیاژهای روی و آلومینیوم تشکیل شده است درحالیکه گالوانیزه با عنصر روی خالص یا آلیاژ آهن و روی پوشش داده میشود. استفاده از آلومینیوم در پوشش آلوزینک موجب بالاتر رفتن مقاومت و قیمت آن نسبت به گالوانیزه میشود. اگر میخواهید از این ورقها برای پوشش دیوار یا سقف مکانی استفاده کنید که احتمال اکسید شدن، خوردگی یا زنگ زدگی در آنجا زیاد است، خرید ورق آلوزینک را توصیه میکنیم.
قیمت ورقهای آلوزینک
قیمت این ورقهای فولادی تحت تاثیر دو عامل ضخامت و ابعاد ورق تعیین میگردد. این ورقها در بازار به دو صورت کلاف و شیت و به صورت ورقهایی با سطح صاف یا فرم دار به فروش میرسند. ورقهای آلوزینک از ضخامت 0.4 میلی متری به بالا، عرض یک و نیم و طول به دلخواه مشتری تولید میشوند و قیمت آن نیز با توجه به این فاکتورها تعیین میگردد. برای اطلاع دقیق از قیمت ورقهای آلوزینک تولید شده از سوی کارخانه آریا بارون از طریق شمارههای موجود در سایت با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.
اطلاعات تکمیلی فلاشینگ ساندویچ پانل | |
---|---|
⭐ترکیبات | آلومینیوم: حدود ۵۵ درصد از ۱۰۰ درصد روی: حدود ۴ درصد از ۱۰۰ درصد سیلیکون: حدود ۶ درصد از ۱۰۰ درصد |
📌مزایا | ضد زنگ، انعطاف پذیری بالایی، خاصیت رنگ پذیری، ماندگاری بالا |
💎 کاربرد | ساخت دیگهای بخار، پوشش در گاراژها، پوشش نردهها، استفاده در صنایع تهویه هوا، ساخت تابلو برق |
✔ ابعاد ورق ها | عرض 1.5 و ضخامت 0.4 میلی متر است و طول آن بنا بر درخواست مشتری |