فوم پلی اتیلن ساختاری متشکل از ماده فشرده پلی اتیلن به صورت ترکیب با حبابهای ریز هوا است که از این فوم عایقی فوقالعاده در برابر ضربه، سایش، خوردگی، دما و… میسازد. پلی فومهایی که در ساختار فوم پلی اتیلن به کار میروند قابلیت عایقسازی محصولات در برابر رطوبت، برودت، ضربه، فشار، صوت و اختلاف دما از °۳۰_ الی °۸۰+ سانتیگراد را داشته و به عنوان بهترین ایزولاسیون در زمینههای ذکر شده محسوب میشود. این فوم علاوه بر قدرت بالا در عدم نفوذ آب در برابر سایر مایعات منجمله: حلالهای اسیدی و بازی نیز عمل عایقکاری را به بهترین نحو ممکن انجام میدهد. فوم پلی اتیلن به دلیل عایق صوتی و رطوبتی در ساندویچ پانل های دیواری و سقفی کاربرد دارد.
انواع فوم پلی اتیلن
معرفی 7 نوع فوم پلی اتیلن
جالب است بدانید که فوم پلی اتیلن به عنوان یک محصول صنعتی بینظیر نه تنها عایقی مقاوم و ماندگار در برابر نوسانات الکتریکی، الکتریسیته ساکن، حرارت و رطوبت است بلکه با ساختار خاص خود یک محصول دوستدار محیط زیست است که هیچ نوع ماده سمی و جانبی را از خود به جای نمیگذارد، دچار استهلاک و فرسایش نمیشود، بو، مزه و رنگی نداشته و بدون مواد جانبی و اثرات مضر طول عمر نامحدودی دارد و شامل موارد زیر میشود.
فوم پلی اتیلن رولی: این نمونه از نظر ابعاد در طول و عرضهای متفاوت و در ضخامتهایی مابین ۱ الی ۳۵ میلیمتر تولید میشود و تنوع رنگی بالایی دارد؛ از نظر دانسیته نیز از ۲۰ الی ۲۵kg بر مترمکعب متغیر بوده و با ضریب حرارتی چشمگیر معادل ۰۴۲/. الی °۲۵ سلسیوس از این فوم لایهای با سطح عایق بالا در برابر نوسانات دما، حرارت، ضربه و… ساخته است. فوم پلی اتیلن همچنین عایقی قوی در برابر حشرات و جوندگان موذی محسوب شده و دارای خاصیت آنتیباکتریال، حمل و نصب آسانی هست.
فوم پلی اتیلن لوله ای: این فوم بهترین عایق لولههای انتقال آب سرد و گرم، عایق قوی لوله تاسیسات در برابر برودت هوا، یک ضربهگیر مقاوم در برابر سایش و خوردگی، مناسب جهت استفاده در ساخت و ساز،گلسازی و بستهبندی محسوب میشود؛ این فوم نوسانات دمایی بین ۳۵_ الی ۹۰+ را پوشش میدهد و در ابعاد زیر تولید میشود.
- طول ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ متر مختص با قطرهای ۸/۳ و ۸/۵ اینچ
- شاخههای دو متری با قطری معادل ۲/۱، ۴/۳، ۱، ۲، ۴/۱، ۲/۱ اینچ
فوم پلی اتیلن تخته ای (ورقه ای): فوم پلی اتیلن ورقهای با رنگبندی متنوع و در ابعاد ۱×۲ تولید میگردد و در صنایع مختلف منجمله: تشکهای طبی، تشک ورزشی، مبلمان سازی، کفپوش سالنهای ورزشی، کفپوش پارک و مهدکودک، بستهبندی و… کاربرد داشته و با سطح صاف، یکنواخت و منعطف خود بستری عایق و ایمن ایجاد میکند و اگرچه ضخامتهای متغیری در رنج ۲ الی ۱۵ سانتیمتر دارد اما نمونه ۴ و ۱۰ سانتیمتری از پرکاربردتربن ضخامتهای این صفحات هستند.
فوم پلی اتیلن فشرده (کراسلینگ): این مدل از فوم دارای دانسیتهای معادل ۳۰ کیلوگرم بر مترمکعب بوده و با رنگ بندی متنوع خود عایقی مناسب در برابر رطوبت فشار، مواد شوینده و… محسوب شده؛ فوم پلی اتیلن کراسلینگ با طول عمر بالای خود در صنایع تولید کیف و کفش، صنعت پزشکی، کالاهای ورزشی، خودروسازی و ماده اولیه مناسب در تولید محصولات ضربهگیر و… مورد استفاده قرار میگیرد.
فوم پلی اتیلن فویل درا (متالایز): این نوع از پلی اتیلن که به فوم روکشدار نیز معروف است توسط لایهای از آلیاژ آلومینیوم کاور شده است که به این فوم خاصیتی عایق در برابر رطوبت و بسیاری از عوامل محیطی دیگر بخشیده و مقاومت و طول عمر بالای این نوع فوم سبب شده در قسمت کف ساختمان، سقف سوله و همچنین صنایع دیگر منجمله: لوازم تزئینی، محصولات ضربهگیر، بستهبندی و… از فوم پلی اتیلن متالایز استفاده شود. در حال حاضر بنابر کاربرد و موارد مصرفی این نمونه را در ابعاد و رنگهای مختلف تهیه و تولید میکنند.
فوم پلی اتیلن چسب دار (چسبی): این نوع فوم یکی از پرکاربردترین محصولات پلی اتیلن در صنایع مختلف است و در ابعاد متنوع با توجه به کاربردهای متفاوت آن تهیه میشود و چسب تشکیل دهنده این نمونه از فوم تنوع و کیفیت مختلفی دارد و هر قدر که چسب به کار رفته در فوم از قدرت چسبندگی بالاتری برخوردار بوده و سطح فوم فاقد حفره و منفذ باشد؛ کیفیت بالاتر و قیمت بیشتری خواهد داشت و از این رو فوم پلی اتیلن در صنایع مختلف به منظور عایقی خاص در برابر رطوبت، صوت، ضربه و فشار استفاده میشود و شامل دو مورد زیر است
- فوم EPDA: با توجه به چسب دائمی و بسیار مقاوم در برابر خوردگی، آلایندههای شیمیایی، مواد شوینده و… در صنایع مهمی همچون خودروسازی کاربرد دارد.
- فوم EVA: این نمونه ممکن است به صورت یک رویه یا دو رویه چسبدار باشد که به دلیل همین ویژگی و انواع مختلفی که از لحاظ ابعاد، ساختار و رنگبندی دارد در اغلب صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
فوم پلی اتیلن میله ای: تنها تفاوت این فوم با نمونه لولهای تو پر بودن آن است که با داشتن ویژگیهایی مانند: عایق بالا در برابر رطوبت، گرما، تغییرات دما، ضربه، فشار، انعطافپذیری و طول عمر بالا مورد استفاده در صنایع مختلفی مثل: ساخت و ساز، سولهسازی، مرغداری، کالاهای غریق نجات و… است و فوم پلی اتیلن میلهای در ابعاد زیر تولید میگردد.
- قطر ۱۰ الی ۵۰ اینچ
- طول ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ متر در قطر پایین
- شاخههای ۲ متری در قطرهای بالا
نحوه نصب پلی اتیلن بر دیوار
آموزش نصب فوم پلی اتیلن روی دیوار
مزایای استفاده از فوم پلی اتیلن
معرفی 4 مزیت کاربردی فوم پلی اتیلن
- این فوم هیچگونه رنگ، بو و مزهای نداشته و به طبع هیچ ماده سمی، آلاینده شیمیایی، مواد جانبی و مضری را به محیط زیست وارد نمیکند.
- یک ضربهگیر قوی محسوب میشود و در برابر فشار و ضربه مقاومت بالایی داشته به همین منظور در اغلب صنایع به ویژه در زمینه بستهبندی کاربرد دارد.
- هر نمونه از انواع مختلف فوم پلی اتیلن عایقی مناسب و مقاوم در برابر رطوبت، برودت هوا، گرد و غبار، نوسانات دما و جریان الکتریکی محسوب میشود.
- نور ماورابنفش را تجزیه کرده و در برابر تولید گازهای مخرب گلخانهای و گازهای تخریب کننده لایه اوزون ایمنی است.
تهیه مناسب ترین فوم پلی اتیلن
اگرچه اغلب نمونههای این فوم از لحاظ طول عمر بالا و خاصیت عایقکاری کیفیت ویژهای دارند اما تفاوت ساختاری و ظاهری هر یک از این فومها سبب شده است که کاربردهای مخصوص و منحصربهفردی داشته باشند. لذا جهت یک انتخاب هوشمندانه و اصولی به هنگام خرید انواع فوم ساندویچ پانل، باید با اطلاعات کافی و شناخت لازم در خصوص هر نوع فوم از جمله فوم پلی اتیلن کاربرد، مزایا، معایب و قیمت آنها اقدام کرده و نمونه مناسب با فعالیت مدنظر خود را به روش مستقیم و خرید بدون واسطه از تولیدکنندههای معتبر خریداری کنید تا از کیفیت استاندارد و قیمت واقعی و مناسب این محصول بهرهمند شوید.
ساندویچ پانل پلی اتیلن
یکی از محصولاتی که می توان به کمک فوم های پلی اتیلن طراحی و ساخت، ساندویچ پانل پلی اتیلن است. برای ساخت این نوع ساندویچ پانل در لایه میانی آن از فوم پلی اتیلن استفاده می شود که باعث می شود ساندویچ پانل با دارا بودن وزنی سبک در برابر هر گونه فشار، ضربه و بلایای طبیعی مختلف مقاومت بالایی داشته باشد.
علاوه بر مزایا فوق می توان به مزیت های دیگر ساندویچ پانل پلی اتیلن که در ادامه آن ها را معرفی کردیم، اشاره کرد:
- خاصیت برگشت پذیری بالا
- مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، زنگ زدگی و خوردگی
- هزینه نصب کمتر
- انعطاف پذیری بالا
- دوستدار محیط زیست
تفاوت فوم پلی اتیلن PE با فوم پلی پروپیلن PP در چیست؟
پلی اتیلن نسبت به پلی پروپیلن دارای نقطه ذوب کمتری می باشد. فوم های پلی اتیلن اغلب در سطوح 100 درصد خلوص عرضه می شود.
آیا فوم های پلی اتیلن آب را جذب می کنند؟
ساختار اصلی فوم های پلی اتیلن PE، در باربر جذب رطوبت و آب مقاوم بوده و آب را به خود راه نمی دهند.
پلی اتیلن چه معایبی دارد؟
ماده پلی اتیلن به طور کلی عمدتا از نفت و گاز طبیعی بوجود می آید و جهت تولید آن انرژی زیادی مصرف می شود. همچنین تولید این نوع فوم ها منجر به انتشار بالای دی اکسید کربن شده که برای محیط زیست به هیچ وجه مناسب نیست.
اطلاعات فوم پلی اتیلن | |
---|---|
انواع فوم پلی اتیلن | رولی، لوله ای، تخته ای (ورقه ای)، فشرده (کراسلینگ)، فویل درا (متالایز)، چسب دار (چسبی) |
مزایا | بدون بو، سازگار با محیط زیست، مقاوم در برابر فشار و ضربه، تجزیه نور فرابنفش |
ابعاد فوم | قطر ۱۰ الی ۵۰ اینچ، طول ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ متر در قطر پایین، شاخههای ۲ متری در قطرهای بالا |
معایب | تولید این نوع فوم ها منجر به انتشار بالای دی اکسید کربن |